Naar aanleiding van onze publicatie ‘Werkgeluk’ ontvingen we veel interessante verdiepende vragen. Wat is bijvoorbeeld de invloed van werkgeluk op de financiële en strategische prestaties van een organisatie? Zijn organisaties met gelukkige medewerkers aantrekkelijker voor nieuw talent? Hoe bouw je aan een excellente publieke organisatie waar managers en medewerkers gelukkig zijn en prestaties continu verbeteren? Met andere woorden: hoe word je een High Performance Organisatie (HPO)?
Op basis van onderzoeksresultaten stelde André de Waal (HPO Center) de volgende definitie voor de HPO vast:
Een ‘High Performance’-organisatie is een organisatie die significant betere resultaten behaalt dan vergelijkbare organisaties, gedurende een periode van tenminste vijf jaar, door zich op een gedisciplineerde manier te concentreren op datgene wat echt belangrijk is voor de organisatie.
Het blijkt dat HPO-organisaties jaar na jaar betere financiële en niet-financiële resultaten laten zien. High Performance Organisaties in de publieke sector blijken o.a. meer essentiële dingen te kunnen doen met dezelfde financiële middelen. Een HPO kenmerkt zich door:
De laatste jaren is er veel belangstelling voor het HPO-gedachtegoed vanuit de publieke sector. Voor een kennisintensieve organisatie als een publieke instelling is kwalitatief goed management heel belangrijk: talentvolle mensen werven, zorgen dat ze blijven en ze op een inspirerende manier managen. Maar zijn medewerkers in een High Performance Publieke instelling ook gelukkiger?
In een grootschalig wetenschappelijk onderzoek onder meer dan 10.000 managers en medewerkers gaan we samen met het HPO Center op zoek naar de antwoorden. We hopen dat u mee wilt doen aan het onderzoek? Dit kan tot 21 juli.
Als dank ontvangt u als eerste de onderzoeksresultaten én het e-book ‘Een High Performance Organisatie, wat is dat?’